Monday, February 6, 2012

Tiger kingdom

Eventjes buiten Chiang Mai ligt het Tiger kingdom. Een Amerikaans aandoend mini-attractiepark. De attractie ter zake zijn dus de tijgers. Niet alleen de baby/peuter tijgers zoals op de foto. Nee hoor, je kan ook op de foto met een volwassen tijger. Bij binnenkomst kan je kiezen uit zowel een baby-tijger als uit een medium of XL-tijger. Een beetje zoals bij t-shirts small, medium of extra large ... the choice is all yours.

Mensen kiezen toch het liefst voor extremen. Zowel de baby-tijgers als de XL-exemplaren waren het drukst bezet. In de kooi van de medium tijgers liep geen kat rond, figuurlijk gesproken dan.

Me, myself and I had dus voor de baby-tijgers gekozen. De redenering daarachter was de volgende : net zoals bij de mens is een baby-tijger zowat de puurste blauwdruk van het wezen dat je in handen kunt nemen, en wie smelt er niet weg voor een baby-tje ? Een andere belangrijke reden was dat zo'n baby tijger je niet kan opeten, terwijl een volwassen tijger wel een Hermanski als een lekker tussendoortje kan zien. Met het weinige vlees dat eraan mijn botten zit, had ik het misschien toch kunnen wagen :-).

Achteraf gezien was ik bijzonder in mijn nopjes met mijn keuze van de baby-tijger. Ik was namelijk met de Canadese Ingrid uit Calgary naar het Tiger kingdom gegaan. Zij had voor de XL-tijgers gekozen en die lagen er maar wat gedrogeerd bij, nauwelijks hun kop opheffend voor enige interactie. Al heeft een foto met zo'n volwassen tijger natuurlijk wel een veel grotere 'wow'-factor.

Mister Tom is met 4 verschillende baby/peuter tijgers op de foto geweest. Die tijgertjes zijn bijzonder speels en bijten en krabben ook af en toe. Een Thaise opzichter toonde zo'n bijtwonde op zijn bovenarm. Die peuter tijgertjes hebben al een bijzonder scherp gebit met forse snijtanden !

Het was al bij al een unieke ervaring om oog in oog te komen met zo'n karakteristieke tijgerkop. Wat een bijzondere uitstraling hebben die tijgertjes !

2 comments:

  1. Mooie foto's tom, moet een machtig gevoel zijn om zo in aanraking te kunnen komen met tijgers, wist je dat er in Thailand ook een tijgertempel bestaat, waar boedistische monniken zich bezig houden met het verzorgen van deze prachtige dieren, de tempel is open voor het publiek, misschien de moeite om eens te bezoeken, als het niet te ver af is van waar jij nu bent.
    Groeten

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ja de tempel heet " Wat Pha Luang Ta Bua " en ligt in de provincie Kanchanaburi.....

      Delete